Νέα Φιλαδέλφεια: «Ξηλώθηκαν» άλλοι πέντε αξιωματικοί της ΑστυνομίαςΝέα Φιλαδέλφεια: Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, άλλοι πέντε αξιωματικοί απομακρύνονται από τις θέσεις τους, συνέπεια των αστοχιών και των λαθών στα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Αναμενόμενες ήταν οι καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ, για το θέμα της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς συνεχίζεται η ΕΔΕ στο σώμα για τις ευθύνες των αξιωματικών που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια από τους Κροάτες χούλιγκαν και στην τραγωδία με τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή. Μετά τους επτά αξιωματικούς που είχαν «ξηλωθεί» τα πρώτα 24ωρα μετά το συμβάν, άλλοι πέντε πήραν τον ίδιον δρόμο όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Πλέον οι καρατομήσεις αξιωματικών στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια φτάνουν στις 12, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια όσο προχωρά η έρευνα. Η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να προκύψουν ευθύνες και άλλων προσώπων τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις ανάλογες συνέπειες.

Η ανακοίνωση:

Μετακίνηση Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.