Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ – Έξι τραυματίεςΟι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν ένα άτομο μέσα σε αυτοκίνητο, ο οποίος μόλις τους είδε τράπηκε σε φυγή με το όχημα του. Οι αστυνομικοί τον κατεδίωξαν μέχρι το ύψος της παλιάς πυροσβεστικής όπου παράτησε το όχημα του.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ομάδα αγνώστων που άρχισε να πετάει πέτρες στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έξι εξ΄αυτών, ενώ προκλήθηκαν ζημίες στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, οι 4 με ελαφρά τραύματα στα άκρα και 2 στο κεφάλι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία συνελήφθη ένα άτομο, ηλικίας 55 ετών, ενώ γίνονται έρευνες και για την σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

«Σε 86 περιπτώσεις χρειάστηκε να συνδράμει στην περιοχή της Φυλής η ΕΛ.ΑΣ.»
Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει κρίσιμη με τις φωτιές σε Φυλή και Ασπρόπυργο να μαίνονται.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο Mega για τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στους απεγκλωβισμούς ανθρώπων λόγω της φωτιάς στη Φυλή.

«Η αστυνομία συνεχίζει να συνδράμει είτε για τον απεγκλωβισμό των πολιτών από τις οικίες τους, είτε για να βοηθηθούν να απομακρυνθούν καθώς αρκετοί δεν έχουν την δυνατότητα με ιδία μέσα» δήλωσε αρχικά η ίδια, σημειώνοντας πως μέχρι αυτή την ώρα οι άντρες της Αστυνομίας χρειάστηκε να επέμβουν σε 86 περιπτώσεις στην Φυλή.

«Θα θέλαμε ο κόσμος να παρακολουθεί το 112 και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών και των τροχονόμων για να γνωρίζουν προς τα πού πρέπει να κινηθούν ώστε να μετακινηθούν με ασφάλεια και να απομακρυνθούν από τις περιοχές με φωτιά» κατέληξε η κ. Δημογλίδου.