Αιματηρή επιχείρηση της FSB κατά Ουκρανών στρατιωτικών στο Μπριάνσκ – Δύο νεκροί και τρεις τραυματίεςΗ ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και συλλαμβάνοντας άλλους πέντε, αφού διείσδυσαν βαθιά σε περιφέρεια της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η FSB αναφέρει ότι, σε συνεργασία με την εθνοφρουρά και το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, «σταμάτησε» στις 30 Αυγούστου μια ομάδα «σαμποτάζ και αναγνώρισης» της Ουκρανίας στην περιφέρεια Μπριάνσκ. Στη διάρκεια της επιχείρησης «σκοτώθηκαν δύο (Ουκρανοί) στρατιωτικοί και πέντε ακόμη συνελήφθησαν. Τρεις εξ’αυτών έχουν τραυματιστεί», διευκρίνισε.

«Στόχος των δολιοφθορέων ήταν να εξαπολύσουν σειρά ηχηρών τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών», πρόσθεσε. Στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, δήλωσε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στην περιοχή Ναβλίνσκι, περίπου 40 χιλιόμετρα από το ουκρανικό μέτωπο.

Η FSB επεσήμανε ότι η ομάδα αποτελούνταν από στρατιώτες, μέλη της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU), της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού και των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάθε «δολιοφθορέας» ήταν εξοπλισμένος με αυτόματα πιστόλια με σιγαστήρες, «ισχυρά εκρηκτικά», «μεγάλο αριθμό χειροβομβίδων» και γυαλιά νυχτερινής όρασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / onalert.gr