Οι Ρώσοι στα κάγκελα ανακάλυψαν πως οι Τούρκοι έστελναν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς M483A1Οι Ρώσοι ανακάλυψαν πως η Τουρκία έστελνε στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς M483A1 «παρά την επίσημα δηλωμένη ουδετερότητα της Τουρκίας στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία».

Για μία ακόμα… μαχαιριά στην πλάτη της Ρωσίας από την Τουρκία κάνουν λόγο ρωσικά δημοσιεύματα, μετά την αποκάλυψη ότι «ο ουκρανικός στρατός έλαβε πυρομαχικά διασποράς M483A1 από την Τουρκία».

«Τα τουρκικά πυρομαχικά διασποράς M483A1 δεν είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο επικίνδυνα από τα αμερικανικά. Η χρήση τους επιφέρει σημαντικές ζημιές, και παρόλο που η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, η παράδοσή τους στο Κίεβο δείχνει ότι η Άγκυρα έχει κάνει ένα εχθρικό βήμα προς τη Μόσχα», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

«Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι μιλάμε για μεταφορά περίπου 20 χιλιάδων βλημάτων M483A1 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κάτι που απαιτεί από την Άγκυρα να διευκρινίσει αυτό το θέμα», σημειώνεται.