Η Ουκρανία πήρε τα Abrams, αλλά τα ΜΜΕ στη Ρωσία λένε πως δεν θα χρησιμοποιηθούνΠολλές πληροφορίες για τα Abrams που αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλλον δεν είναι αληθινές.

Τα αμερικανικά άρματα μάχης M1A1 Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και θα σταλούν στο μέτωπο. Περίεργες φήμες έχουν δημοσιευτεί και η προπαγάνδα λειτουργεί ολοταχώς. Προβλέπει προβλήματα για τα M1A1 Abrams, η Μόσχα.

Τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία παραθέτουν ευρέως τα λόγια ενός επιστήμονα από την Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών, του Vladimir Prokhvatilov. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα αμερικάνικα άρματα δεν είναι κατάλληλα για μάχη στην Ουκρανία. Θα είναι εύκολος στόχος για τους Ρώσους, σημειώνει. Επισήμανε επίσης τις αδυναμίες των μηχανημάτων που θεωρούνται τα καλύτερα τανκς στον κόσμο. Οι «επιστημονικές» διατριβές του είναι εντελώς τρελές.

Σύμφωνα με τον «επιστήμονα» από τη Ρωσία, τα άρματα μάχης M1A1 Abrams δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ουκρανικό κλίμα.  Είναι «προσαρμοσμένα μόνο σε ξηρό κλίμα», και στην Ανατολική Ευρώπη θα αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικό καιρό. Αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Βροχή, λάσπη, άνεμος και χαμηλές θερμοκρασίες.

Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία) ή κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Φαίνεται «ηλίθιο» να υποστηρίζουμε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι εμπόδιο για τα Abrams.

Κανένα M1A1 Abrams δεν έχει αποτύχει σε χειμερινές συνθήκες.
Τα γεγονότα είναι ότι οι εκσυγχρονισμένες μηχανές M1A1 θα είναι μια θανάσιμη απειλή για τους Ρώσους και θα κάνουν τη διαφορά στις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. Αυτό φοβούνται οι Ρώσοι, δημιουργούν μια εναλλακτική πραγματικότητα και διαστρεβλώνουν τα δεδομένα.

Τα τανκς Abrams είναι σοβαρά όπλα, αλλά θα καούν όπως όλα τα άλλα, καυχήθηκε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η παρουσία προηγμένων όπλων αποτελεί πρόβλημα για τον στρατό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτά είναι ανησυχητικά νέα για τους Ρώσους, οι οποίοι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Αμερικανοί έσπευσαν ώστε τα τανκς να λάβουν μέρος στην αντεπίθεση των Ουκρανών. Τα πρώτα τανκς είναι ήδη στη θέση τους και πρόκειται να μπουν στη μάχη.

geostratigika.gr/