Η Τουρκία προκαλεί ΗΠΑ και Ισραήλ με το νέο Bayraktar TB3 – Αυτή θα είναι η ιδιαιτερότητα τουΈτοιμο και προς χρήση είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατασκεύασε η Τουρκία, τύπου Bayraktar TB3, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους γείτονες να προκαλούν ανοιχτά τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο γαμπρός του Ερντογάν δήλωσε: «Ανταγωνιζόμαστε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την προσνήωση αεροσκαφών στα πλοία».

Ακόμη, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, μέλος του ΔΣ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε: «Στον κόσμο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την προσνήωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα πλοία. Mεταξύ του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Να δούμε ποιος θα το κατασκευάσει πρώτος. Το μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma είναι το μέλλον των αερομαχιών του κόσμου. 

Διότι τώρα κατασκευάζονται τα τελευταία επανδρωμένα μαχητικά. Η επόμενη γενιά μαχητικών θα είναι μη επανδρωμένα. Κι αυτό δείχνει πως με το Kizilelma το 2022 δείξαμε πως δεν ακολουθούμε τα γεγονότα αλλά τα εμείς καθορίζουμε τους όρους του παιχνιδιού».

Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία προσπαθεί να επικοινωνήσει την κατασκευή του Bayraktar TB3, το οποίο θα μπορεί να προσγειώνεται σε μικρούς διαδρόμους.