Οι Τούρκοι βάζουν φονικές πινακίδες στις φρεγάτες τους για τα drone που ρίχνουνΟι Τούρκοι βάζουν πινακίδες στα πολεμικά τους πλοία με τα drone του Χαφτάρ που ρίχνουν στη Λιβύη, όπως έκαναν οι σύμμαχοι στο 2ο Π.Π..

«Ειδικές σημάνσεις έχουν προστεθεί στη φρεγάτα TCG GEDİZ για τα κινεζικής κατασκευής Wing Loong II Armed Unmanned Aerial Vehicles (SİHA) που κατέρριψε στη Λιβύη», αναφέρει σε δημοσίευμά του το τουρκικό αμυντικο σάιτ savunmasanayist.com.

«Οι φρεγάτες κλάσης GABYA που ανήκουν στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων υπηρετούν στη Λιβύη εδώ και πολύ καιρό, καθώς οι δυνατότητες αεράμυνας τους είναι προηγμένες. Οι φρεγάτες στη Λιβύη παρέχουν υποστήριξη αεράμυνας από τη θάλασσα για τα στρατεύματα στο έδαφος», τονίζεται.

Οι Τούρκοι βάζουν φονικές πινακίδες στις φρεγάτες τους για τα drone που ρίχνουν
Στη φρεγάτα TCG GEDİZ, η οποία άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό στο λιμάνι της Αττάλειας για την Ημέρα της τουρκικής Νίκης στις 30 Αυγούστου, ειδικές πινακίδες με δύο λογότυπα drone ήταν τοποθετημένα στον εκτοξευτή Mk13.

Οι δύο πινακίδες από τα κινεζικής κατασκευής Wing Loong 2 drone που καταρρίφθηκαν στη Λιβύη, τοποθετήθηκαν στο οπλικό σύστημα αεράμυνας Mk13 της τουρκικής φρεγάτας.

«Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, οι υποστηρικτές του Χάφταρ απέκτησαν το κινεζικής κατασκευής σύστημα UAV τύπου Wing Loong 2 μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», τονίζεται στο δημοσίευμα.