Με F-35 και Rafale F5 η Ελλάδα δεν θα έχει αντίπαλο για δεκαετίες – Και όμως ειναι πιθανό σενάριοΜε F-35 και Rafale F5 η Ελλάδα δεν θα έχει αντίπαλο για δεκαετίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συγκρινόμενη μόνο με το Ισραήλ.

Η επιλογή των Rafale άνοιξε μια σειρά από δυνατότητες στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία αν αποκτήσει και τα F-35 δεν θα έχει αντίπαλο στην περιοχή.

Οι Γάλλοι έχουν… ζεσταθεί με τις απίστευτες εξαγωγικές επιτυχίες των Rafale και βάζουν μπροστά τον προγραμματισμό και για την άφιξη των F5 την ώρα που ήδη τα πρώτα F4 αναμένεται να επιχειρούν σύντομα.

Με F-35 και Rafale F5 η Ελλάδα δεν θα έχει αντίπαλο για δεκαετίες – Και όμως ειναι πιθανό σενάριο
Μάλιστα, αναφορικά με τα F5 οι Γάλλοι βάζουν στο κάδρο και την Ελλάδα, για την οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάζει κάποια μέρη των Rafale.

To 6ης γενιάς F5 θεωρείται ανταγωνιστικό σε δυνατότητες των αμερικανικών F35, για την απόκτηση των οποίων έχει δηλώσει ενδιαφέρον και η Ελλάδα.

Tην ίδια ώρα, φαίνεται πως Γάλλοι και Γερμανοί δεν βρίσκουν κοινό έδαφος για το νέο ευρωπαϊκό μαχητικό νέας γενιάς, με πολλούς να σημειώνουν πως η Γαλλία με το F5 δεν έχει καμία ανάγκη συνεργασίας με τους Ευρωπαίους για την δημιουργία ενός νέου μαχητικό 6ης γενιας.