Τι ισχύει με τη φρεγάτα Ψαρά που έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι λέει το ΓΕΕΘΑΈνα ελληνικό πολεμικό πλοίο έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ, η οποία όπως σημειώνει το BBC, αναμένεται να σταθμεύσει έξω από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Παράλληλα, το Open Source Intelligence Monitor defender σημειώνει πως η φρεγάτα έχει αναπτυχθεί μαζί με την Μόνιμη Νατοϊκή Ναυτική Ομάδα 2 (SNMG 2) στην οποία περιλαμβάνεται το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford.

Σε άτυπη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ τονίζεται πως η φρεγάτα βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο ασκήσεων που είναι προγραμματισμένες το επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σημειώνει πως δεν είχε υποβληθεί αίτημα για συνοδεία του USS Gerald R. Ford.

Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας των δυτικών κρατών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις "αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις" της Χαμάς, αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με "αναλογικότητα".

"Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενεργκ. "Υπάρχουν κανόνες πολέμου".

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει αεροσκάφη περιπολίας και επιτήρησης, καθώς και δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ντάουνινγκ Στριτ σημείωσε πως θα το πράξει "προκειμένου να υποστηρίξει το Ισραήλ", αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση σημειώνει ότι η κίνηση είναι "για την παρακολούθηση απειλών για την περιφερειακή σταθερότητα, όπως η μεταφορά όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες".

Οι Times του Λονδίνου αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από το Ισραήλ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα πολεμικά πλοία RFA Argus και RFA Lyme Bay θα κατευθυνθούν στην περιοχή.


capital.gr