«Μάχη» εννιά ωρών για το μπαράζ των πυραύλων των Χούτι κατά του Ισραήλ έδωσε το αμερικανικό καταδρομικόΔιαστάσεις μεγαλύτερες από αυτές που είχαν αρχικά γίνει γνωστές είχε το περιστατικό στα ανοιχτά της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά το οποίο αμερικανικό καταδρομικό κατέρριψε πυραύλους και drone με στόχο το Ισραήλ.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι το USS Carney εντόπισε και κατέρριψε τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους κρουζ και 15 drone που είχαν εξαπολύσει οι Χούτι, οι οποίοι είναι γνωστό ότι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι στόχοι κινούνταν κατά μήκος των ακτών της Σαουδικής Αραβίας με «σαφή κατεύθυνση» προς το Ισραήλ. Όλοι εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε ένα διάστημα εννέα ωρών.

Κάποιοι στόχοι μάλιστα πυραύλους πετούσαν σε ύψος που δυνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει και τις πτήσεις πολιτικής αεροπορίας.

Το CNN αναφέρει ότι το USS Carney είχε διασχίσει τη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση τα νότια μόλις την Τετάρτη. Η πορεία των πυραύλων και των drone δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για το ότι κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Σε κάθε περίπτωση, το μπαράζ από την Υεμένη προς το Ισραήλ είναι ένα ανησυχητικό δείγμα κλιμάκωσης της σύγκρουσης και πέρα από τα όρια του Ισραήλ.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τους Χούτι  καταρρίφθηκαν από πυραύλους SM2 του USS Carney, είχαν αναφέρει την Πέμπτη Αμερικανοί αξιωματούχοι, που επισήμαιναν ότι περίπου 2-3 ​​πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

Το Πεντάγωνο θα στείλει στο Ισραήλ δύο αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome 

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει πίσω στο Ισραήλ τα δύο αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα Iron Dome («Σιδηρούς Θόλος») που έχουν αγοράσει οι ΗΠΑ, για να βοηθήσουν τη χώρα αυτή να αμυνθεί απέναντι στις εκτοξεύσεις πυραύλων, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

protothema.gr