Ισραήλ: Μεγάλος ο κίνδυνος και από την ΧεζμπολάχΜε τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς να μαίνεται ο ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, τ. Πρέσβης της ΕΕ, Δημήτρης Κούρκουλας, εξηγεί στην ΕΡΤ, ότι οι Ισραηλινοί πρέπει να φοβούνται πολύ περισσότερο τη Χεζμπολάχ!

Η Χεζμπολάχ αποτελεί σιιτική ακραία ισλαμική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. Συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της χώρας. Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης θεωρείται κίνημα αντίστασης στον αραβικό κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ισραήλ την κατατάσσουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

Έτσι στο ερώτημα εάν απειλείται η παγκόσμια ασφάλεια από τη διεύρυνση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς ο κ. Κούρκουλας έβαλέ στο τραπέζι και τον παράγοντα Χεζμπολάχ.

Επίσης, ο ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, τ. Πρέσβης της ΕΕ τοποθετήθηκε και σχετικά με την ενόχληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην Ανατολική μεσόγειο. Αυτό την ώρα που στην από την Τουρκιά υπάρχει απίστευτη επίθεση κατά της Δύσης από τα ΜΜΕ.