Συνταγματάρχης Μακρέγκορ: Οδεύουμε προς πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν με στρατιωτική εμπλοκή και της ΡωσίαςΥπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να κλιμακωθεί από τοπική σύγκρουση στη Γάζα σε περιφερειακή ή ακόμα και παγκόσμια

Ο Τάκερ Κάρλσον και ο συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ συζητούν για πιθανό πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράν, τις πολεμικές δυνατότητες του Ιράν και την πιθανότητα συμμετοχής της Ρωσίας στον πόλεμο:

Τάκερ Κάρλσον : Πιστεύετε ότι κινούμαστε προς τον πόλεμο με το Ιράν;

Μακρέγκορ : "Ναι."

Τάκερ Κάρλσον: Τι θα συμβεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθήσουν τη συμβουλή του γερουσιαστή Λίντσευ Γκράχαμ και αρχίσουν να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές στο Ιράν

Μακρέγκορ: "Η Ρωσία δεν θα καθίσει ήσυχη και θα παρακολουθήσει το Ιράν να καταστρέφεται από την αεροπορική και ναυτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή. Και από τη στιγμή που η Ρωσία εισέλθει σε αυτήν, γίνεται αυτόματα κάτι πολύ περισσότερο από μια τοπική σύγκρουση, ίσως περισσότερο από έναν περιφερειακό πόλεμο. Δεν το έχουμε κάνει και πρέπει να το κάνουμε αυτό».

Οι επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από πιθανή παγκόσμια ανάφλεξη θα ήταν τρομακτικές

Περίπου το 20% του παγκόσμιου πετρελαίου και ενδεχομένως το 25% του υγροποιημένου φυσικού αερίου διέρχεται από τα Στενά του Ορμούζ μηνιαίως

Το οπλοστάσιο πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας του Ιράν θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Ισραήλ.

Βασικές πόλεις όπως η Χάιφα, το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο.

Συνέπειες για τις Η.Π.Α.

Ο βομβαρδισμός της ιρανικής υποδομής θα μπορούσε να οδηγήσει σε: στόχευση βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Πιθανές εσωτερικές απειλές λόγω των ανοιχτών συνόρων. Παρουσία στελέχη της Χεζμπολάχ στο Μεξικό και τις Η.Π.Α.

Αξιοποίηση των προηγμένων δυνατοτήτων πυραύλων, διαστήματος και κυβερνοχώρου του Ιράν.

Παγκόσμιες επιπτώσεις

Υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να κλιμακωθεί από τοπική σύγκρουση στη Γάζα σε περιφερειακή ή ακόμα και παγκόσμια

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκαστούν να υπερασπιστούν τους Ισραηλινούς συμμάχους τους από τις εισερχόμενες επιθέσεις που ξεκίνησε το Ιράν, είναι πιθανό η Ρωσία να συμμετάσχει στον πόλεμο.

Επίσης η Κινεζική ναυτική παρουσία στον Περσικό κόλπο είναι μια άκρως ανησυχητική ένδειξη ότι το Ιράν-Χεζμπολάχ προτίθενται να επέμβουν στον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ παρά το πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης, μελλοντικά εφόσον διαμορφωθούν οι ανάλογες συνθήκες.

Καθώς οι εντάσεις στην περιοχή συνέχισαν να αυξάνονται, η παρουσία έξι κινεζικών πλοίων που επιχειρούν στα ύδατα της Μέσης Ανατολής γίνεται όλο και πιο σημαντική. Τα νέα για τα κινεζικά πολεμικά πλοία στην περιοχή έρχονται ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν την παρουσία τους εκεί.

Είναι σαφές ότι η Κίνα μέσω της παρουσίας πολεμικών πλοίων της  στον Περσικό κόλπο, απέναντι στον 5ο Στόλο των ΗΠΑ, επιχειρεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά κατά χτυπήματος των Αμερικανών εναντίον του Ιράν.