Στον Κορυδαλλό ο Τούρκος που συνελήφθη στα Εξάρχεια - Ο ρόλος του στη χώρα μαςΕκκρεμούσε σε βάρος του ανεκτέλεστο Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα συμμετοχής σε τρομοκρατική εγκληματική συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας

Ένα ασφαλές πεδίο στη χώρα μας αναζητούσε ο Τούρκος υπήκοος ο οποίος είχε καταφέρει να ξεφύγει από τις γαλλικές αρχές, να φτάσει στην Ελλάδα και μάλιστα να κινείται ανεμπόδιστα στην καρδιά της Αθήνας.

Εκτιμάται ωστόσο ότι ο έλεγχος σε βάρος του μόνο τυχαίος δεν ηταν από την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Προφανώς και οι αρχές είχαν τις απαραίτητες πληροφορίες για εκείνον και το πληροφοριακό δίκτυο οδήγησε στα ίχνη του, στον εντοπισμό του, στον «τυχαίο έλεγχο» και στη συνέχεια στη σύλληψη του λίγο μετά τις 11.20 το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.

Ο 35χρονος Deniz S. όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς ήξερε ακριβώς τι θα ακολουθήσει πόσο μάλλον όταν μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Εκεί οι αστυνομικοί πληκτρολόγησαν το όνομά του και η πληροφορία επιβεβαιώθηκε.

Εκκρεμούσε σε βάρος του ανεκτέλεστο Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα συμμετοχής σε τρομοκρατική εγκληματική συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας. Όπως αναφέρουν πηγές κατηγορείται ότι στρατολογούσε άτομα για να ενταχθούν στο PKK την περίοδο που βρισκοταν στο Παρίσι και μάλιστα το 2019 είχε λάβει και άσυλο από τη χώρα.

Η έρευνα έδειξε ότι τις ελληνικές αρχές δεν τις είχε απασχολήσει ποτέ όπως και οι 3 φίλοι του που βρισκόταν μαζί του την ώρα της σύλληψης. Πρόκειται για δύο συμπατριώτες του και μια 26χρονη Αμερικανίδα.

Πηγές από τη ΕΛ ΑΣ αναφέρουν ότι εχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία έκδοσης του στη Γαλλία.

Μέχρι τότε θα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

newsbomb.gr