Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο – Τι έκαναν οι ΤούρκοιΤουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο και ενώ Αμερικανοί και Βρετανοί έχουν αναπτύξει σημαντικές μονάδες των στόλων τους στην περιοχή, με φόντο την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Τουλάχιστον με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν Αμερικανοί και Βρετανοί την απόφαση της Άγκυρας να εκδόσει NAVTEX στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της.

Η συγκεκριμένη NAVTEX, με ισχύ από την 16η έως την 20η Οκτωβρίου περιπλέπει τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς εκεί βρίσκονται αμερικανικά αεροπλανοφόρα και πλοία συνοδείας τους, μεταξύ των οποίων και η ελληνική φρεγάτα Ψαρά.

Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο
Πολεμικά πλοία έχουν στείλει και οι Βρετανοί.

Αν στείλουν και Bayraktar οι Τούρκοι το πράγμα θα… μπλέξει αρκετά καθώς οι ασκήσεις των Τούρκων λένε ότι θα είναι με πραγματικά πυρά.

«Τι κάνει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ; Κύριε Αμερική, πού είναι η Αμερική, η Μεσόγειος, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη; Τι κάνετε εκεί; Τώρα, είναι κατάλληλο για μια χώρα όπως η Αμερική να εδραιώσει την ειρήνη; Ή είναι καλύτερα να πάω εκεί με βενζίνη και καύσιμα; αξίζει;», είχε δηλώσει για την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως η είδηση για την τουρκική NAVTEX έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον τουρκικό τύπο.ΠΗΓΗ