Ξεσηκωμός στην Τουρκία εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ – «Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις»Όλο και μεγαλύτερος γίνεται ο ξεσηκωμός στην Τουρκία ενάντια σε ΗΠΑ και Ισραήλ, με την πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο στην Γάζα, να φέρνει μπαράζ εξελίξεων στη γειτονική χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός άλλωστε πως το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα έβαλε λουκέτο, με τους διαδηλωτές να επιχειρούν να εισβάλλουν σε αυτό, σκαρφαλώνοντας πάνω στον τοίχο και πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και «γενοκτονία» και υπογράμμισε ότι «4.000 χιλιάδες αδέρφια μας Παλαιστίνιοι μαρτύρησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς».

Ξεσηκωμός στην Τουρκία εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ – «Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις»
Πλέον όμως και σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα, η οργή κατά του Ισραήλ αλλά και της Αμερικής είναι μεγάλη.

Μάλιστα, σύμμαχος του Ερντογάν δήλωσε πως πρέπει να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις και οι μουσουλμανικές χώρες να σταματήσουν την πώληση πετρελαίου στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις ανήκουν στον Φατίχ Ερμπακάν, πρόεδρο του κόμματος Νέας Ευημερίας, και συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος απαιτεί να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του Ιντζίρλικ και Κιουρέτζικ και ολόκληρος ο ισλαμικός κόσμος να ενωθεί με την Τουρκία να βρίσκεται μπροστά.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ, σχολίασαν με έντονο τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου, λέγοντας πως «το Ισραήλ πήρε μια απόφαση έκπληξη, και ανακοίνωσε πως ζήτησε από τους διπλωμάτες τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Υπάρχει η διευκρίνιση πως δεν φεύγουν για λόγους διαμαρτυρίας αλλά λόγω των αμφιβολιών για την ασφάλεια τους».