Εμπλέκεται άλλη χώρα στον πόλεμο Ισραήλ – Παλαιστινίων;Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Εμίρ Αμπντουλαχιάν προειδοποίησε το Ισραήλ να σταματήσει τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττει στη Γάζα πριν να είναι πολύ αργά και είπε ότι το «μέτωπο της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, είναι σε επιφυλακή» για να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο Αμπντουλαχιάν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, στο τέλος της διήμερης περιφερειακής του περιοδείας που κάλυψε το Ιράκ, τον Λίβανο και τη Συρία.

Ο Αμπντουλαχιάν δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Χασάν Νασράλα, Γενικό Γραμματέα της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους των παλαιστινιακών αντιστασιακών ομάδων Χαμάς και Ισλαμικής Τζιχάντ και είπε:

«Στις συνομιλίες μου με τους ηγέτες του Μετώπου της Αντίστασης, έμαθα ότι εάν αποφασίσουν να απαντήσουν στα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος, θα είναι λυπηρό να αλλάξει ο σημερινός χάρτης των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών».

Ο Αμπντουλαχιάν δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της αντίστασης θα αποφασίσουν για το άνοιγμα νέων μετώπων, την επέκταση του πολέμου ή την κατάπαυση του πυρός» και πρόσθεσε, «Εάν συνεχιστούν τα εγκλήματα πολέμου του σιωνιστικού καθεστώτος, η κήρυξη της ώρας μηδέν βρίσκεται στα χέρια του κινήματος αντίστασης. Τα χέρια των δυνάμεων αντίστασης είναι σε επιφυλακή», είπε.

«Η Δύση είναι υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ»

Σημειώνοντας ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα θα πρέπει να παρακολουθούνται ειδικά τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) όσο και από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), ο Αμπντουλαχιάν είπε ότι του υπενθύμισε αυτό το καθήκον κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες .

Επιδεικνύοντας την ανοιχτή υποστήριξη που δίνουν στο Ισραήλ ορισμένες δυτικές χώρες, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αγγλία, ο Ιρανός υπουργός είπε:

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί ή να υποστηρίξει τη δολοφονία γυναικών και παιδιών στη Γάζα. Η Δύση είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο εγκλήματα του ισραηλινού καθεστώτος», είπε.

Η κανονικοποίηση Σαουδικής Αραβίας- Ισραήλ

Όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο της κατάστασης στη Γάζα στη διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, ο Αμπντουλαχιάν σχολίασε ότι αυτή η διαδικασία είναι πλέον εντελώς «εκτός τραπεζιού».

The Hellenic Information Team