ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίαση με αντικείμενο τον πόλεμο στο Ισραήλ - Εγρήγορση και επαυξημένη ετοιμότητα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας«Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», αναφέρει κυβερνητική ενημέρωση μετά το πέρας της συνεδρίασης

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, σήμερα το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό. 

Οπως τονίζεται σε σχετική κυβερνητική ενημέρωση, «αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή».

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους», αναφέρεται ακόμη και προστίθεται:

«Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή, με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και το ζήτημα του μεταναστευτικού, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να πυροδοτήσει αύξηση των ροών, δεδομένου ότι στη Λωρίδα της Γάζας διαμένουν περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι. 

Προσώρας, πάντως, δεν έχουν καταγραφεί ενδείξεις για νέο μεταναστευτικό κύμα.