Στρατός Ξηράς: Η αναβάθμιση των Leopard-2A4 στο επίκεντρο



To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) με εκπροσώπους της γερμανικής KMW, σχετικά με προτάσεις για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard-2A4. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η KMW παρουσίασε πρόταση αναβάθμισης των Leopard-2A4. Είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση και στις 4 Ιουλίου του 2023, για τα Leopard-1/2 του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ), ενώ στις 7 Ιουλίου έγινε και ενημέρωση από την ελβετική RUAG για την αναβάθμισης των ίδιων αρμάτων.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, στην πρόσφατη «DEFEA 2023» η KMW παρουσίασε την έκδοση Leopard-2A7, στην οποία προτείνει να εκσυγχρονιστούν τα ελληνικά Leopard-2A4. 

Το Leopard-2A7 θεωρείται από τα καλύτερα άρμα μάχης στον κόσμο, με κύρια χαρακτηριστικά την ενισχυμένη προστασία, τη μεγαλύτερη κινητικότητα, τη βελτιωμένη ικανότητα διοίκησης και ελέγχου, την αυξημένη επιβιωσιμότητα, τη μεγαλύτερη ισχύ πυρός και την καλύτερη εργονομία (να σημειωθεί ότι υπάρχει και η ικανότερη έκδοση Leopard-2A8).