Η Μόσχα απειλεί αμερικανική αρμάδα και Ελλάδα-Ρωσικοί υπερηχητικοί αντι-πλοϊκοί πύραυλοι Zircon κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford



Η Ρωσία στοχοποιεί μέσω Ταρτούς το ΝΑΤΟ σε Ελλάδα-"Ένας ή δύο πύραυλοι είναι αρκετοί για να χτυπήσουν, ας πούμε, έναν στόχο όπως ένα αεροπλανοφόρο, για το οποίο οι Αμερικανοί λατρεύουν να καυχώνται, και μιλάω για το USS Gerald R. Ford, που ήδη βρίσκεται κοντά στις ακτές του Ισραήλ στην Μεσόγειο Θάλασσα, δηλώνει Ρώσος ειδικός

Άσχημα τα πράγματα αφού Ρωσία και Τουρκία ουσιαστικά προειδοποιούν ΗΠΑ-Ισραήλ με δηλώσεις Αξιωματούχων, ότι δεν έχουν το πράσινο φως για να εξαφανίσουν τους Παλαιστίνιους  από την Γάζα.

Αρχής γενομένης με τον Ερντογάν και τα μισόλογα περί στρατιωτικής αντίδρασης στο Ισραήλ, αλλά και του Πούτιν που μίλησε για αμάχους οι οποίοι σκοτώνονται καθημερινά.

Ρώσος ειδικός αποκαλύπτει πρωτοπορία σε τεχνολογίες αιχμής σε υπερηχητικά οχήματα-πυραύλους και δορυφόρους.
Ο Όλεγκ Φαλίτσεφ ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Όποιος κατακτήσει τα υπερχητικά όπλα και τους δορυφόρους θα είναι νικητής στη μάχη.

Άκουσα αυτή τη φράση πριν από πολλά χρόνια από έναν σημαντικό επιστήμονα, κατασκευαστή των πιο πρόσφατων όπλων μας.

Σήμερα, όταν η Ρωσία έχει προχωρήσει πολύ στο δρόμο αυτή και αντιτίθεται στον συνασπισμό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στις κυρώσεις περισσότερων από 50 κρατών, και καταλαβαίνετε πολύ πόσο δίκιο είχε.

Ωστόσο, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες μένουν στάσιμες σε αυτές τις τεχνολογίες.

Το πόσο έχουν προχωρήσει αυτές σε αυτόν τον τομέα, τι προβλήματα πρέπει να λύσουν οι σχεδιαστές μας για να διατηρήσουν ένα τεχνολογικό προβάδισμα έναντι του εχθρού, είναι ένα ζήτημα της ηγεσίας μας,

Τα υπερηχητικά όπλα είναι πυραυλικά συστήματα ικανά να πετούν στην ατμόσφαιρα με υπερηχητική ταχύτητα μεγαλύτερη ή ίση με 5 Mach (6000 km/h ή 1,6 km/sec) και να υλοποιούν  ελιγμούς χρησιμοποιώντας αεροδυναμικές δυνάμεις.

Ένας τέτοιος πύραυλος, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων τύπου Κρουζ, και είναι θεωρητικά πρακτικά άτρωτος.

Για την αναχαίτιση του απαιτούνται ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ένας ή δύο πύραυλοι είναι αρκετοί για να χτυπήσουν, ας πούμε, έναν στόχο όπως ένα αεροπλανοφόρο, για το οποίο οι Αμερικανοί λατρεύουν να καυχώνται, και μιλάω για το USS Gerald R. Ford, που ήδη βρίσκεται κοντά στις ακτές του Ισραήλ στην Μεσόγειο Θάλασσα.
Ένας υπερηχητικός πύραυλος κατά την πτήση του, πετάει κυριολεκτικά μέσα σε ένα σύννεφο πλάσματος, το οποίο θερμαίνει το μεταλλικό περίβλημα του πυραύλου στους 2000 βαθμούς.

Φαίνεται ότι όλα είναι απλά. Αλλά για να δημιουργηθεί μια τέτοια θαυματουργή τεχνολογία, χρειάστηκαν αρκετές ανακαλύψεις στη φυσική, την επιστήμη των υλικών, τη χημεία, την αεροδυναμική, τις επικοινωνίες.

Ανακαλύψαμε νέα μέταλλα που αντέχουν τέτοιες θερμοκρασίες χωρίς να χάσουν τις επιθυμητές ιδιότητές τους.

Απαιτήθηκαν νέες χημικές ενώσεις για τη δημιουργία καυσίμου που μπορεί να επιταχύνει έναν πύραυλο σε τέτοιες ταχύτητες. Τέλος, βρήκαμε νέα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, καθώς το πλάσμα παρεμβαίνει στη διέλευση των ραδιοκυμάτων.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για αυτό με ειδικούς από την Tactical Missile Weapons Corporation, μεταξύ άλλων στο Διεθνές Στρατιωτικό Φόρουμ-2023.

Μόλις τις προάλλες, τα ρωσικά MiG-31 με τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal ξεκίνησαν περιπολία μάχης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο πύραυλος δεν είναι πύραυλος Κρουζ, αλλά «αεροβαλλιστικός», αφού η τροχιά του διατηρείται λόγω της υψηλής ταχύτητάς του.

Το μαχητικό MiG-31, ειδικά εκσυγχρονισμένο για την εκτόξευση αυτού του πυραύλου, σε απόσταση 12 έως 15 χιλιάδες μέτρα.

Ο πύραυλος κινείται στην άκρη της στρατόσφαιρας προκειμένου να αποφευχθεί η σημαντική αντίσταση του αέρα, με ταχύτητα 10 Mach.

Έτσι, εάν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινωθεί και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη Ρωσία, η βόλτα του USS Gerald R. Ford στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.
Για αυτό έχουμε τον υπερηχητικό αντι-πλοϊκό πύραυλο 3M22 Zircon (NPO Mashinostroyenia).

Υπενθυμίζω ότι η ρωσική Φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων με όπλα κατευθυνόμενων πυραύλων, “Admiral Gorshkov" είναι πλέον εξοπλισμένη με "Zircons" και είναι σε θέση να εκτελεί ισχυρά στοχευμένα πλήγματα εναντίον οποιωνδήποτε εχθρικών στόχων στη θάλασσα και στη στεριά.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιων πυραύλων είναι η δυνατότητα εγγυημένης υπέρβασης οποιωνδήποτε σύγχρονων και πολλά υποσχόμενων συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας, που αλλάζει ριζικά την αμυντική συνιστώσα στην αναλογία των όπλων της Ρωσίας και ενός πιθανού εχθρού.

Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του Zircon δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά είναι γνωστό ότι ο πύραυλος είναι ικανός να φτάσει ταχύτητες έως και 9 Mach (περίπου 11.025 km/h) και να χτυπήσει σε μεγάλη απόσταση με γόμωση 400 kg ή περισσότερο.

Ο πύραυλος πετά στο τμήμα πορείας σε υψόμετρο 30-40 km, όπου η αντίσταση του αέρα είναι χαμηλή. Αυτό το ύψος πτήσης μας επιτρέπει να αυξήσουμε σημαντικά το εύρος καταστροφής του εχθρού.

Είναι σημαντικό ότι το Zircon μπορεί να εκτοξευθεί από τους ίδιους εκτοξευτές με τους ρωσικούς αντι-πλοϊκούς πυραύλους P-800 Oniks και Caliber (3M54)", καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Η Ελλάδα στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων

Υπενθυμίζουμε ότι και ο Ρώσος ειδικός Anton Mardasov είχε δηλώσει παλαιότερα για σχέδια που δεν έχουν αλλάξει ότι:

"Τα μέλη του ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο πάνω και ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θάλασσας και οι βάσεις του ΝΑΤΟ εκεί έχουν μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Ορισμένοι αναλυτές στην Ουάσιγκτον συμφωνούν, ότι «το βασικό σκεπτικό για την επιστροφή της Ρωσίας στην περιοχή ήταν η προοπτική μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό θέατρο και οι ανησυχίες για την ευπάθεια της νότιας πλευράς της σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», έγραφε μια έκθεση το Carnegie Endowment for International Peace.

Όσο η Μέση Ανατολή φλέγεται και ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς κορυφώνεται ο Πούτιν έκανε μια πρώτη επίδειξη δύναμης της Μόσχας, μέσω των πυρηνικών όπλων του, συνέχεια θα περιλαμβάνει Zircon κατά Πολεμικών Πλοίων του ΝΑΤΟ.