Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε έπαινο στην Σμηναγό Αικατερίνη ΣιγάλαΟ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε ειδική τελετή παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά. απένειμε έπαινο συγχαρητήριων στην Σμηναγό Αικατερίνη Σιγάλα

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Σμηναγό Αικατερίνη Σιγάλα, η οποία κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής της στις ΗΠΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πνεύμα ανθρωπισμού - αλτρουισμού, έσωσε την ζωή σε άνδρα που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο.

Υπερήφανος για τα  στελέχη των ΕΔ που  διαπρέπουν και στο εξωτερικό!

Τη στάση της Σμηναγού είχε εκθειάσει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα γράφοντας σχετικά :

Η Σμηναγός και ιπτάμενη νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, Αικατερίνη Σιγάλα, επέδειξε την ακλόνητη δέσμευσή της να βοηθά τους άλλους, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Σμηναγός Σιγάλα, συμμετείχε σε εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών για την αεροπορία του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και πολιτιστική εμβάθυνση για στελέχη του αμερικανικού στρατού και διεθνών εταίρων. Μια μέρα, ενώ βρίσκονταν στην τάξη, η Αικατερίνη και ο δάσκαλός της άκουσαν ένα ανησυχητικό ήχο και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένας άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση και βρέθηκε στο διάδρομο με τραύμα στο κεφάλι.

 Η Σμηναγός Σιγάλα, ιπτάμενη νοσηλεύτρια με πάνω από 13 χρόνια ιατρικής εμπειρίας, επενέβη για να βοηθήσει. Αξιολόγησε την κατάσταση, βοήθησε τον τραυματία και παρέμεινε δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. 

Οι ενέργειες της Σμηναγού Σιγάλα όχι μόνο αναγνωρίστηκαν από την ηγεσία του Ινστιτούτου, αλλά συμβάδισαν και με την προσωπική της πεποίθηση να βοηθά τους άλλους. Είπε: "Ως ιπτάμενη νοσηλεύτρια, δεν ξεχνώ ποτέ να συμβάλλω θετικά στη ζωή κάποιου άλλου, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτή η μέρα ήταν μία από αυτές, και είμαι απεριόριστα ευγνώμων που πρόσφερα άμεση βοήθεια και είμαι ευτυχισμένη που ξέρω ότι αυτός ο άνδρας είναι τώρα ασφαλής και υγιής.”

Ευχαριστούμε, Σμηναγέ Σιγάλα!