Αμερικανός αναλυτής: Ούτε F-16 αλλά ούτε και κανένα άλλο όπλο για την Τουρκία – Τι φοβούνται οι ΗΠΑΑμερικανός αναλυτής: Ούτε F-16 αλλά ούτε και κανένα άλλο όπλο για την Τουρκία – Τι φοβούνται οι ΗΠΑ για την Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία αρνείται την κανονικότητα του ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει ο Μάικλ Ρούμπιν στο 19fortyfive.com.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιν, μπορεί στα χαρτιά, «η Τουρκία μπορεί να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ», στην πραγματικότητα, όμως «αυτή είναι μια μέτρηση χωρίς νόημα» καθώς με το «να ευθυγραμμιστεί με το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και τους Χούτι της Υεμένης, η Τουρκία θα πρέπει να αποκλειστεί από οποιεσδήποτε μελλοντικές αγορές όπλων των ΗΠΑ».

Αμερικανός αναλυτής: Ούτε F-16 αλλά ούτε και κανένα άλλο όπλο για την Τουρκία
«Ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όχι μόνο θα πρέπει να βγάλουν δημόσια τα F-16 από το τραπέζι για την Τουρκία του Ερντογάν, αλλά και να ανακοινώσουν ότι μέχρι νεωτέρας, οποιαδήποτε βοήθεια των ΗΠΑ προς την Τουρκία θα περιοριστεί σε μη θανατηφόρα αγαθά, όπως π.χ. κουβέρτες ή ίσως ιατρικά κιτ», τονίζεται.

«Η Τουρκία μπορεί να παραπονιέται, αλλά τα μη θανατηφόρα αγαθά δεν θα συμβάλουν στη διεύρυνση του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο, ένας στόχος που κατά την παραδοχή του ίδιου του Ερντογάν θα μπορούσε να έρθει ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Τα όπλα και άλλα αγαθά που είχαν δεσμευτεί προηγουμένως για την Τουρκία μπορούν να ανακατευθυνθούν σε πελάτες που αξίζουν περισσότερο: Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Αρμενία ή ακόμα και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που παραμένουν στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους», καταλήγει το δημοσίευμα.