Ο επισμηναγός σκοτώθηκε στην τελευταία του πτήση με Τ-2, μπροστά στην οικογένειά τουΣτο πένθος έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα.

Η πτήση του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε τραγική κατάληξη, με τον 40χρονο ιπτάμενο να χάνει τη ζωή του.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Η πτήση του άτυχου Επαμεινώνδα Κωστέα με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 ήταν η τελευταία του με αντίστοιχου τύπου αεροσκάφη, καθώς είχε λάβει μετάθεση και θα πετούσε πλέον με αεροσκάφη Τ-6.

Για το λόγο αυτό, στο πλευρό του σ’ αυτή την πτήση ο 40χρονος ιπτάμενος ήθελε να έχει κοντά του την οικογένειά του, η οποία δυστυχώς έγινε μάρτυρας στο θάνατό του.

Η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά βρίσκονταν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και παρακολουθούσαν την πορεία του, μαθαίνοντας πρώτοι τα άσχημα νέα για την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους και τον εντοπισμό του Επαμεινώνδα Κωστέα νεκρού.

Σύμφωνα με άτομα από το περιβάλλον του άτυχου επισμηναγού, είχε αρκετές ώρες πτήσεων (περίπου 3.000) με εκπαιδευτικά αεροσκάφη, μιας και είχε συμπληρώσει 23 χρόνια υπηρεσίας.

Το τραγικό τέλος του Επαμεινώνδα Κωστέα γράφτηκε περίπου μισό μίλι από το αεροδρόμιο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Τριήμερο πένθος
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις -από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που συνετρίβη μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11:28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

in.gr