Αλβανία: Ενεργοποιεί τα τουρκικά Bayraktar – Νέος κίνδυνος στα σύνορα της ΕλλάδαςΑλβανία: Ενεργοποιεί τα τουρκικά Bayraktar, προσθέτοντας έναν ακόμα κίνδυνο στα σύνορα της Ελλάδας, αυτή τη φορά από τα βόρεια.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα ενταχθούν στις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τουρκικά Bayraktar TB2.

Μάλιστα έκανε και σχετικά ανάρτηση με φωτογραφία ενός Bayraktar TB2, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλβανία: Ενεργοποιεί τα τουρκικά Bayraktar – Νέος κίνδυνος στα σύνορα της Ελλάδας
«Αυτό. Είναι μια εικόνα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, της πιο προηγμένης τεχνολογίας πτήσης που χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές. Το Bayraktar θα είναι μέρος των ενόπλων δυνάμεών μας πολύ σύντομα», σημείωσε.

«Η ενίσχυση της Αλβανίας με αυτόν τον στόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την εθνική μας ασφάλεια όσο και για τη συμμαχία, όσον αφορά τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη στρατιωτική στρατηγική και τη συμμόρφωση με τους στόχους ικανότητας του ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε.

«Τον Δεκέμβριο του 2022, ως προϊόν της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, υπογράφηκε σύμβαση για την αγορά του στόλου Bayraktar TB2 UCAV», σημειώνει το τουρκικό havahaber.com.