Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην ΟυκρανίαΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε πως αν η Ρωσία νικήσει στην Ουκρανία, υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» ο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην σταματήσει εκεί.

«Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η επίθεσή του να μην σταματήσει εκεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Στόλτενμπεργκ επιμένοντας στην ανάγκη συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

«Η υποστήριξή μας δεν είναι φιλανθρωπία, είναι επένδυση στην δική μας ασφάλεια», είπε την στιγμή που ο Πούτιν δήλωνε από την Μόσχα ότι ο ρωσικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του σχεδόν σε όλο το μήκος της γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία.

«Ο τερματισμός τη στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τον πόλεμο, δεν θα τον τερματίσει», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Ο μόνος τρόπος για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης είναι να πεισθεί ο πρόεδρος Πούτιν ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε έπειτα από συνάντηση με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.

«Και ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν κατανοεί ότι δεν κερδίζει στο πεδίο της μάχης είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».