Τι συμβαίνει με την Ελληνική φρεγάτα που θα προστατεύει εμπορικά πλοίαΣημαντικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους αναφορικά με την Ελληνική φρεγάτα που θα προστατεύει εμπορικά πλοία.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει η RealNews και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, έως και τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να καθοριστεί ποια φρεγάτα από το Πολεμικό Ναυτικό θα αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο.

Τι συμβαίνει με την Ελληνική φρεγάτα που θα προστατεύει εμπορικά πλοία
Στόχος είναι να λάβει μέρος στη διεθνή πολεμική επιχείρηση για την προστασία των εμπορικών πλοίων που αναγκάζονται να διανύσουν ακόμη και 6.000 ναυτικά μίλια περισσότερα προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις.

Η επιχείρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Ερυθρά θάλασσα αλλά και στον Κόλπο του Αντέν και όπως εξηγούν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, είναι η πρώτη φορά που μια διεθνής επιχείρηση καλείται να αντιμετωπίσει έναν εχθρό.

Αυτός ο εχθρός δεν είναι άλλος από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης οι οποίοι φέρουν ευθύνη για όλες τις επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εις βάρος εμπορικών πλοίων με τη χρήση ρουκετών και άλλων όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την επιχείρηση το γενικό πρόσταγμα έχουν οι ΗΠΑ ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ακόμη οι εξής χώρες: Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστραλία, Σεϋχέλλες και Μπαχρέιν.

Όσον αφορά τις πιθανότερες επιλογές της χώρας μας, δεν ανήκουν στην πρώτη γραμμή του στόλου, με τη φρεγάτα Λήμνος και τη φρεγάτα Έλλη να προκρίνονται.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ΜΕΚΟ είναι μονόδρομος!