«Τρομάζει την Ευρώπη η ρωσική νίκη στην Ουκρανία»Σύμφωνα με την άποψη του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα, Κον Κάφλιν [Con Coughlin], η επικείμενη νίκη της Ρωσίας στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, τρομάζει την Ευρώπη.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο Κάφλιν σημείωσε ότι η νίκη της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας θα επηρεάσει αναπόφευκτα το υπάρχον ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, το οποίο θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τη Δύση, καθώς θα υπονομεύσει σημαντικά την ικανότητά της να αντισταθεί στη Μόσχα.

Η αποτυχία του ουκρανικού στρατού να κάνει το αποφασιστικό βήμα που υποσχέθηκε στη Δύση κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντεπίθεσης του καλοκαιριού κατέστρεψε εντελώς όλες τις ελπίδες του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι και της στρατιωτικής ηγεσίας αυτής της χώρας στη νίκη επί της Ρωσίας, όπως σημειώνεται.

Ως αποτέλεσμα μιας σειράς ήττων στο πεδίο της μάχης, η κύρια αφήγηση της ουκρανικής ηγεσίας κινδυνεύει να διολισθήσει σε κατηγορίες κατά των δυτικών συμμάχων για την άρνησή τους να παράσχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα απαραίτητα ποσά στρατιωτικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον Κάφλιν, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι θα ήταν πιο χρήσιμο για τα αμερικανικά συμφέροντα να ασκήσουν πίεση στον Ζελένσκι για να τον αναγκάσουν να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα αντί να συνεχίσει μια στρατιωτική εκστρατεία χωρίς πρακτικές πιθανότητες να κερδίσει το Κίεβο.

Μάλιστα, ο αρχηγός του κόμματος «Γάλλοι Πατριώτες» , Florian Philippot, τόνισε ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να σταματήσουν να ακολουθούν τυφλά τις ΗΠΑ και αντ’ αυτού να ασκήσουν πίεση στο Κίεβο με κάθε δυνατό τρόπο για να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.