Ετοιμάζονται οι Τούρκοι για να αντιμετωπίσουν τις ελληνικές φρεγάτες και υποβρύχια με βαριές τορπίλες;Ετοιμάζονται οι Τούρκοι για να αντιμετωπίσουν και τα ελληνικά υποβρύχια με βαριές τορπίλες καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτόξευση της τουρκικής Βαριάς Τορπίλης ΑΚΥΑ.

«Το πλοίο στόχος, που χτυπήθηκε από το AKYA Torpedo, βυθίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», τονίζεται από το τουρκικό αμυντικό σάτι savunmasanayist.com.

Mέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 60 δοκιμές βολής όμως ναυτική πλατφόρμα στόχου χτυπήθηκε για πρώτη φορά με «Πολεμική Τορπίλη».

Ετοιμάζονται οι Τούρκοι για να αντιμετωπίσουν τις ελληνικές φρεγάτες και υποβρύχια με βαριές τορπίλες
Το τουρκικό υποβρύχιο TCG PREVEZE σημείωσε ένα ακριβές χτύπημα στο σκάφος-στόχος ενώ τονίζεται πως πλέον η «εξάρτηση της Τουρκίας από τις αμερικανικής κατασκευής τορπίλες Mk-48 και γερμανικής κατασκευής DM2A4 σε αυτόν τον τομέα θα σταματήσει».

Οι νέες τουρκικές τορπίλες προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν σε υποβρύχια κλάσης GÜR, PREVEZE και REİS καθώς και σε υποβρύχια κλάσης AY.

Το εύρος της τουρκικής τορπίλης είναι στα 50+ χιλιόμετρα κινείται με 45+ κόμβους ενώ στόχους έχει και πλοια επιφανείας και υποβρύχια.


ΠΗΓΗ