Τα γυρίζουν στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35 – Ασχολούνται και πάλι με την ΕλλάδαΗ Τουρκία επικοινωνεί πως έχει αποφασίσει να αλλάξει τη στάση της στα ελληνοτουρκικά, όμως ασχολείται και πάλι με τη χώρα μας και ειδικότερα με τα ελληνικά F-35.

Μπορεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι να φανέρωσαν μια ηττοπάθεια στο θέμα της ελληνικής ενίσχυσης και της υπεροχής που δίνει στην Ελλάδα, με πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις αυτές του Χακάν Φιντάν που έδειξε να φοβάται τα μελλοντικά ελληνικά F-35 με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών και τους νέους πυραύλους των Rafale, όμως σκοπεύει να τα μαζέψει.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ επανέφερε στη θεματολογία τη Γαλάζια πατρίδα ενώ σημείωσε πως τα ελληνικά F-35 δεν αποτελούν απειλή για τη γειτονική χώρα.

Τα γυρίζουν στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35 – Ασχολούνται και πάλι με την Ελλάδα
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  σε ομιλία του δήλωσε, «Θέλουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Το να διαθέτουν μόνο F-35, δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία, μια χώρα 85 εκατομμυρίων κατοίκων. Το σημαντικό είναι να έχουμε αποτρεπτική δύναμη. Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, εμείς θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αποτρεπτική μας δύναμη και να διατηρούμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας».

Παράλληλα όμως τόνισε σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, πως η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους S-400.