Κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές ο Ερντογάν – Το κόμμα του ιδρύει παρακλάδι στη Γερμανία!Μπορεί η Τουρκία να μην είναι μέλος της ΕΕ, ωστόσο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να εισέλθει στην Ένωση από μια… κερκόπορτα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, αυτό αναμένεται να επιτευχθεί μέσα από ένα κόμμα – παρακλάδι του ΑΚΡ στη Γερμανία, με στόχο την συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το κόμμα θα ονομάζεται DAVA («Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση»), με τους νέους υποψήφιους να έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Να σημειωθεί πως περίπου 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα ψήφου με γερμανικό διαβατήριο και σύντομα ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.
Μάλιστα, είναι ήδη γνωστοί οι τέσσερις κορυφαίοι υποψήφιοί του:

Ο γιατρός από το Αμβούργο Μουσταφά Γιολντάς, ο οποίος έχει καταγραφεί από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ως υποστηρικτής της Χαμάς και των συνδεδεμένων μαζί της οργανώσεων, ο επίσης γιατρός Αλί Ιχσάν Ουνλού από την Κάτω Σαξονία, μέλος της τοπικής οργάνωσης DITIB, η οποία τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της τουρκικής υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, ο δικηγόρος Φατίχ Ζινγκάλ από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), από το οποίο έφυγε προκειμένου να ασχοληθεί με την προβολή του ΑΚΡ στην Ευρώπη και ο αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ταϊφίκ Εζτζάν, ο οποίος θα είναι πιθανότατα και ο αρχηγός του DAVA.

Το κόμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας των παιδιών και των ηλικιωμένων μέσω κοινωνικών παροχών και τάσσεται υπέρ μιας ρεαλιστικής, απαλλαγμένης από ιδεολογίες, προσέγγισης της πολιτικής για τους πρόσφυγες.