«Αμερικανοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν βάσεις πυραύλων και το λιμάνι Ρας Ίσσα»Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν νέα αεροπορική επιδρομή το πρωί του Σαββάτου, την επομένη της πυραυλικής επίθεσης των Χούτι σε βρετανικό πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Άντεν, ενώ εκπρόσωποι του Κογκρέσου προειδοποίησαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τις συνέπειες της στόχευσης της ομάδας, γράφει δημοσίευμα της Υεμένης.

Σε συνέντευξή του στο ABCnews ο διοικητής του Μικτού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, Τσαρλς Μπράουν, είπε ότι τα πλήγματα που στρέφονται κατά των Χούτι στοχεύουν στην αποτροπή μελλοντικής σύγκρουσης, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη ευρύτερης κλιμάκωσης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που σχηματίστηκε πρόσφατα για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Μπαμπ αλ Μαντάμπ και τον Κόλπο του Άντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία με την υποστήριξη άλλων χωρών, πραγματοποίησαν μια σειρά από επιθέσεις σε τοποθεσίες των Χούτι σε αρκετές επαρχίες της Υεμένης.

Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δήλωσαν ότι αυτά τα χτυπήματα στοχεύουν στην αποδυνάμωση της ικανότητας αυτής της ομάδας να εμποδίσει τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις όσο συνεχίζεται η απειλή των Χούτι.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος κατά των πλοίων που εκτοξεύτηκε από τους Χούτι έπληξε χθες το πετρελαιοφόρο «Marlin Luanna» στον Κόλπο του Άντεν, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι πλοίο του πολεμικού ναυτικού παρείχε βοήθεια στο δεξαμενόπλοιο που υπέστη βλάβη.

Από την πλευρά της η εταιρεία «Trafigura», δήλωσε ότι το τάνκερ «Marlin Luanna» έπιασε φωτιά αφού στοχοποιήθηκε κοντά στις ακτές της Υεμένης.

Επιβεβαίωσε ότι το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ διέσχιζε την Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δεξαμενή φορτίου επί του πλοίου.


The Hellenic Information Team