ΓΕΝ: Διαψεύδει τα περί «μαζικών παραιτήσεων» στη φρεγάτα ΥΔΡΑΠηγές του ΓΕΝ σημειώνουν ότι «ο αριθμός του προσωπικού της φρεγάτας ΥΔΡΑ που αιτήθηκε αποστρατεία δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα» αλλά και ότι «δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή Μονάδας Π.Ν. στην αποστολή» στην Ερυθρά Θάλασσα

Πηγές του ΓΕΝ σημειώνουν ότι «ο αριθμός του προσωπικού της φρεγάτας ΥΔΡΑ που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο» αλλά και ότι «δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή Μονάδας Π.Ν. στην αποστολή Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για «μαζικές παραιτήσεις» στην ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ που πρόκειται να βάλει πλώρη για την Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή «Φύλακας της Ευημερίας» (Prosperity Guardian) με στόχο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr