Αστυνομικοί έσωσαν τον 34χρονο που πυροβολήθηκεΗ επίθεση έγινε σε παρκάκι τα ξημερώματα - Ο 34χρονος έφτασε μέχρι τη συμβολή Ιεράς Οδού με Σπύρου Πάτση όπου συνάντησε περιπολικό

Σωτήρια φαίνεται ότι αποδείχθηκε για τον 34χρονο που πυροβολήθηκε τρεις φορές στον Βοτανικό τα ξημερώματα η παρέμβαση αστυνομικών της ΟΠΚΕ που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι  να φτάσει στο σημείοτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον παραλάβει.

Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το τραύμα στην κοιλιά του 34χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Σπύρου Πάτση, όπου ζήτησε βοήθεια από διερχόμενους αστυνομικούς με περιπολικό.

Όπως προέκυψε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα σε παρκάκι της περιοχής επί της οδού Σιδηροκάστρου.

Κατά πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε όχημα με το οποίο πλησίασαν τον 34χρονο πριν τον πυροβολήσουν τρεις φορές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημειο που έπεσαν οι πυροβολισμοί βρεθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις καλυκες των 9mm.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2019 για υπόθεση ναρκωτικών αλλά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει η εμπλοκή του σε κάποια άλλη σοβαρή υποθεση.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Δημήτρης Μυλωνάς, μέλος  του ΔΣ της Ένωσης Αστυνονικών Υπαλλήλων Αθηνών που υπηρετρεί στην ΟΠΚΕ ανέφερε ότι «οι πρώτες βοήθειες μάχης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης των ΟΠΚΕ τα τελευταία δύο χρόνια και η σωστή τους εφαρμογή έχει σώσει αρκετές ζωές πολιτών σε ανάλογα περιστατικά. 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αντιλαμβανόμενη έγκαιρα την ανάγκη για χορήγηση υγειονομικών υλικών, δώρισε σε κάθε ομάδα ΟΠΚΕ της Αττικής από ένα κιτ Α’ Βοηθειών Μάχης που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα υλικά που επιτρέπουν στους αστυνομικούς να διαχειρίζονται με επιτυχία τέτοια περιστατικά, αξίας εκατοντάδων ευρώ, και το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση. Τέλος να αναφέρω ότι συχνά ως ΕΑΣΥΑ διοργανώνουμε ανοιχτά δωρεάν σεμινάρια Α’ Βοηθειών Μάχης για όλους τους αστυνομικούς μέλη μας προκειμένου να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοί μας να επιληφθούν σε παρόμοια συμβάντα».

protothema.gr