Σ.Αραβία: Με 4 μαχητικά F-16 η Ελλάδα στην «αυλή των Χούθι»!Συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση «Lances of Victory 2024» - Πρόβα διεξαγωγής κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων - Οι Βρετανοί αποσύρουν το αντιτορπιλικό HMS Diamond κλάσης 45 από την Ερυθρά Θάλασσα

Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 συμμετέχουν σε αεροπορική άσκηση εννέα χωρών στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία «Lances of Victory 2024».

Η άσκηση αποσκοπεί στην αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών, στην αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας, στην ανταλλαγή εμπειριών και στην αύξηση του στρατιωτικού και επιχειρησιακού συντονισμού μεταξύ όλων των συμμετεχουσών δυνάμεων. Συμμετέχουν βέβαια, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, αλλά και Πακιστάν και Ιορδανία κλπ.

Και σίγουρα σχετίζεται με την ένταση στην Υεμένη και την πιθανότητα υποστήριξης των Σαουδαράβων σε τυχόν επανάληψη των επιθέσεων κατά των Χούθι.

Η άσκηση αυτή στην τελική της φάση, περιλαμβάνει αρκετές εξόδους αεροσκαφών, εναέριους ελιγμούς και πρακτικές ασκήσεις που εκτελούνται αποτελεσματικά και επαγγελματικά από τις συμμετέχουσες δυνάμεις,

Tην ίδια στιγμή οι Βρετανοί αποσύρουν από την Ερυθρά Θάλασσα, το αντιτορπιλικό HMS Diamond κλάσης 45, τυπικά για «τεχνικούς λόγους», αλλά κάποιοι κύκλοι θεωρούν ότι έχει «λοκαριστεί», ιδιαίτερα επίμονα από τους Χούθι, που έχουν εκτοξεύσει τρεις φορές επιθέσεις εναντίον του.

Το αντιτορπιλικό είναι ίσως το καλύτερα οπλισμένα δυτικό πολεμικό πλοίο με μία εντυπωσιακή «συλλογή» όπλων και αισθητήρων:


ΠΗΓΗ