ΝΙΜΙΤΣ: Κινητοποίηση έκαναν οι εργαζόμενοι - Τι φοβούνταιΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 20/02/24

Στις  20/02/2024 ημέρα Τρίτη  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των εργαζομένων ΝΙΜΤΣ στην Πύλη του Νοσοκομείου μας έπειτα απο πρόσκληση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΜΤΣ στην οποία συμμετείχαν 

ο κύριος Ιωάννης Δεβούρος (Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ) , 
o κύριος Χριστακόπουλος Ευάγγελος (Πρόεδρος Π.Ο.Α.Σ.Α),
ο κύριος Πανόπουλος Δημήτρης ( Μέλος του Δ.Σ του ΝΙΜΤΣ- Εκπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Α),
ο κύριος Αντωνοπούλος Τάσος  και ο κύριος Μπάζος Κωνσταντίνος ( Εκπρόσωποι της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ).

Αιχμή της κινητοποίησης  ήταν τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την αλλαγή αποστολής του Νοσοκομείου μας αλλά και για άλλη μια φορά με επιχειρήματα αναδείξαμε και τα γνωστά θέματα  που μας απασχολούν που είναι τα κάτωθι:

1. ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του ήδη υπηρετούντος στο ΝΙΜΤΣ επικουρικού προσωπικού(Ιατροί ΕΣΥ, Νοσηλευτικό και Λοιπό Προσωπικό).

2. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δεν μας έχει καταβληθεί με αναδρομική ισχύ απο τον Ιανουάριο του 2023 το αναπροσαρμοσμένο επίδομα ανθυγιεινής εργασία σε αντίθεση με άλλα Νοσοκομεία.

3. ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ  που αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο μας πρέπει να συνυπολογίζεται στον προγραμματισμό προσλήψεων, στην υλοποίηση έργων και την αναβάθμιση μηχανημάτων και σύγχρονου  εξοπλισμού και διαμόρφωση  εκ νέου του χώρου του ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ   ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ  (ΤΕΠ) .

4. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ η έλλειψη οργανισμού καθιστά το Νοσοκομείο μας ελλειμματικό κατά την σύγχρονη λειτουργία του.

5. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΑΥΜΤΣ) καταρρέει εξαιτίας της υποστελέχωσης απο τις συνεχείς παρατήσεις και τις άγονες προκηρύξεις προσωπικού.

Από τους περισσότερους ομιλητές με έμφαση τονίστηκε ότι για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες μας θα πρέπει το Νοσοκομείο να επανέλθει στο πρότερο τρόπο λειτουργίας του καθώς και οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος  Επικουρικού Προσωπικού.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                     ΤΣΑΓΓΝΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ