Στελέχη του ΠΝ: Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις δαπανώνΗ Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (ΕΣΠΕΕ Νήσων) αναφέρει σε επιστολή της ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις δαπανών ειδικής αγωγής (όπως λογοθεραπείες κλπ).

Ο λόγος, όπως υποστηρίζει η ΕΣΠΕΕ Νήσων, είναι η αλλαγή του πλαισίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στρατιωτικών.

Περιγράφοντας το πρόβλημα, η Ένωση αναφέρει ότι οι λογοθεραπείες και εργοθεραπείες, για τις οποίες υπήρχαν ήδη γνωματεύσεις από την Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ) και οι θεραπείες μέχρι τώρα αποζημιώνονταν κανονικά. Ωστόσο, με την αλλαγή που επήλθε, πλέον οι συγκεκριμένες θεραπείες εμπίπτουν στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες γνωματεύσεις από την ΑΝΥΕ.

Τα στελέχη αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού για μεγάλα χρονικά διαστήματα με θεράποντα ιατρό, ενώ καθίσταται σχεδόν αδύνατη η επανεξέταση/επαναξιολόγηση της υπόθεσή τους από την ΑΝΥΕ.

Στο ενδιάμεσο, οπότε και έχουν σταματήσει να αποζημιώνονται οι δαπάνες, τα στελέχη αναγκάζονται να συνεχίζουν κανονικά τις συνεδρίες (που κατά βάση αφορούν τα παιδιά τους), καταβάλλοντας το σύνολο του δαπανώμενου ποσού από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, «δίχως να είναι ορατός ο ορίζοντας της επανέναρξης καταβολής των αποζημιώσεων», υποστηρίζει η ΕΣΠΕΕ Νήσων.