Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα παίρνει μέσω ΗΠΑ τις Constellation που βασίζονται στις γαλλικές FREMM – Αφού μιλάει με το Παρίσι απευθείαςΦρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα παίρνει μέσω ΗΠΑ τις γαλλικές FREMM ενώ έχει αγοράσει από τους Γάλλους τις Belharra;

Απαντήσεις σε ένα εύλογο ερώτημα προσπαθεί να δώσει το defence-industry.eu, αναφορικά με την στροφή της Ελλάδας στις αμερικανικές φρεγάτες Constellation, για τις οποίες έδειξε επίσημο ενδιαφέρον η Αθήνα.

Η ερώτηση που θέτει το Defense Industry Europe είναι γιατί η Ελλάδα επιθυμεί τον σχεδιασμό (σ.σ. του οπλισμού) και την παραγωγή έως επτά αμερικανικών φρεγατών Constellation όταν βρίσκεται επίσης στη διαδικασία κατασκευής τριών φρεγατών FDI γαλλικού σχεδιασμού.

Αυτό που δεν… καταλαβαίνει ο συντάκτης είναι γιατί η Ελλάδα πάει να πάρει τις Constellation, οι οποίες βασίζονται στις γαλλο-ιταλικές FREMM όταν η Αθήνα έχει την δυνατότητα απόκτησης πρωτότυπων σχεδίων των FREMM.

Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα παίρνει μέσω ΗΠΑ τις γαλλικές FREMM
Βέβαια, όπως σημειώνει και το Defense Industry Europe, προφανώς πρόκειται για μία πολιτική κίνηση της Αθήνας, η οποία επιδιώκει στενότερες σχέσεις με την Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, το αίτημα για τις Constellation ήρθε άμεσως μετά την έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πώληση 40 αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Επίσης ένα… άλλο που δεν αναφέρει το ευρωπαϊκό αμυντικό σάιτ είναι πως στην περίπτωση των αμερικανικών πλοίων θα είναι τρομερά καλύτερος ο τρόπος πληρωμής τους ενώ οι Γάλλοι θέλουν τα πλοία εξοφλημένα με την παράδοση τους.