Δένδιας για Eπίδομα Στόλου: Λειτούργησε αρνητικά–Aύξησε τη φορολογική κλίμακα και οδήγησε σε στέρηση–Θα διορθωθεί



Σε συνέντευξη του, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» (Σκάι 100,3), που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, απάντησε μεταξύ άλλων σε ερώτηση για τις παραιτήσεις στο ΠΝ:

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα που είπατε πληρώματα, μάθαμε ότι φύγανε 200 αξιωματικοί τον τελευταίο χρόνο από το ναυτικό. Τι θα κάνουμε τώρα, θα έρθουνε καινούρια μεγάλα πλοία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω, δε θα μπω στον αριθμό, όμως θα συμφωνήσω μαζί σας ότι υπήρξε ένα έντονο κύμα δυσαρέσκειας στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Νομίζω υπήρξε μια κορύφωσή του χάρη σε μια καλή πρόθεση ενός επιδόματος, το οποίο τελικά λειτούργησε αν το πιστεύετε αρνητικά, διότι αύξησε τη φορολογική κλίμακα και οδήγησε σε στέρηση αντί σε απόδοση, αλλά εν πάση περιπτώσει έχουμε..

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Άρα θα διορθωθεί αυτό;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μάλιστα, αυτό θα διορθωθεί. Το ανακοίνωσα ήδη και ο Στόλος το ξέρει. Κοιτάτε, δεν λέω ότι θα ανταποκριθούμε, η αντιπαροχή του ελληνικού Δημοσίου στην παροχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι ίση. Δεν το κρύβω αυτό.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Όχι, αρκεί οι φρεγάτες να έχουν πληρώματα γιατί εδώ κυκλοφορούν ότι οι φρεγάτες πια δεν έχουν..

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα δις ευρώ η μια κάνουν.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κοιτάτε, δεν πρόκειται να αφήσουμε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, γενικά τις Ένοπλες Δυνάμεις έτσι.

Θα κάνουμε και μια εκστρατεία σιγά-σιγά προσέλκυσης νέων στελεχών, γιατί χρειαζόμαστε καινούργια μυαλά και με τις αλλαγές που θα κάνουμε στη θητεία και τα μέτρα που παίρνουμε και για τα στελέχη. Το σημαντικότερο είναι το νέο οικιστικό πρόγραμμα που εξαγγείλαμε με χρήματα που μας έδωσε ο Πρωθυπουργός στα νησιά και στη Θράκη καταρχήν και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Κρήτη, ώστε να απαλλάξουμε από τον βραχνά του ενοικίου σε τουριστικές περιοχές τα στελέχη μας, νομίζω ότι θα βελτιωθεί αρκετά η ζωή τους.

Δεν λέω όμως ότι αυτό που κάνουν μπορεί να τύχει αντιπαροχής, διότι βάζουν και τη ζωή τους μπροστά. Αυτό ξέρετε δεν παλεύεται, δεν μπορείς να το ισοφαρίσεις με τίποτε. Όμως πρέπει να υπάρχουν μισθοί και παροχές αξιοπρέπειας.