Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: 6η καλύτερη στρατιωτική σχολή στον κόσμοΠοιες στρατιωτικές σχολές βρίσκονται στη λίστα με τις καλύτερες παγκοσμίως

Μια σπουδαία διάκριση για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ήρθε από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα στα εκπαιδευτικά θέματα startskool.com, καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο.

Η Σχολή Ευελπίδων καταλαμβάνει την έκτη θέση της κατάταξης στη σχετική λίστα. Στην πρώτη θέση είναι η Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία, στη δεύτερη η ακαδημία Saint-Cyr, στην τρίτη η National Defense Academy, στην τέταρτη η Royal Airforce Academy και στην πέμπτη η Στρατιωτική Ακαδημία της Νοτίου Αφρικής.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, με την Ευελπίδων στην έκτη θέση, η Royal Military Academy Sandhurst, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κίνας, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας και η Στρατιωτική Ακαδημία της Αιγύπτου.

Περιγράφοντας την Ευελπίδων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Βάρη, Αττικής και αποτελεί το αρχαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Newsbomb