Έπεσε F-16 νότια της Χαλκιδικής - Σώος ο πιλότος, πρόλαβε να το εγκαταλείψει με το αλεξιπτώτοTο μαχητικό F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης, ωστόσο ευτυχώς ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί.

Ένα μαχητικό F-16 Block 52+ κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής,κοντά στη νήσο Ψαθούρα, βόρεια των Σποράδων.

Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο και είναι καλά στην υγεία του. Ο ίδιος εξέπεμψε σήμα SOS και εντοπίστηκε άμεσα από διασωστικό ελικόπτερο.

Αυτή τη στιγμή ο πιλότος μεταφέρεται με ελικόπτερο Super Puma στο 251 νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με άλλα 4 μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η πτώση του μαχητικού οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130».

newsbomb.gr/