Τουρκία: «Κράξιμο» στην Κυβέρνηση Ερντογάν: «Το KAAN θα είναι έτοιμο το 2032, εκλιπαρούμε για τα F-16»Ψυχρολουσία για την Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ΜΜΕ και αναλυτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση τονίζουν ότι η Τουρκία έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα της πολεμικής αεροπορίας.

«Το KAAN θα είναι έτοιμο το 2032, ενώ εκλιπαρούμε για να πάρουμε τα F-16» τονίζουν χαρακτηριστικά, και ουσιαστικά βγάζουν στη… σέντρα τον Ερντογάν και τους επιτελούς του που πανηγυρίζουν για το τουρκικό μαχητικό KAAN, αλλά και το θέμα των F-16 Viper που υποτίθεται θα έπαιρνε τελικά από τους Αμερικανούς η Τουρκία.

«Αν όλα πάνε καλά το KAAN θα παραδοθεί στην Τουρκία το 2030 με 32. Αλλά αυτό το πρώτο αεροσκάφος των δοκιμαστικών πτήσεων θα το πάνε από πόλη σε πόλη και θα δημιουργήσουν ένα κλίμα πως ήδη προστατεύει τους αιθέρες μας. 

Όμως στο παρασκήνιο κάνουν παζάρια και υποχωρήσεις για να πάρουν τα F-16 και να τα εκσυγχρονίσουν. Δίνουν 23 δισεκατομμύρια δολάρια για τα F-16, τα αγοράζουμε με δικά μας χρήματα, όμως εκλιπαρούμε για να τα πάρουμε. 

Σας το λέω εκλιπαρούν για να πάρουν.», λέει Τούρκος αναλυτής και συνεχίζει: «Μας την έφεραν με τα F-35, καθώς μας απέκλεισαν επειδή επιλέξαμε τους (ρωσικούς) S-400 και πάνε στην άκρη 1,5δισ δολάρια εκεί. Αχρηστεύτηκαν και οι S-400 και τώρα προσπαθείτε να πάρετε τις εκλογές με το KAAN».