Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16 μεταξύ 4 και 9 Μαρτίου στη Ρουμανία.

Γαλλικά Rafale έκαναν 12 εξόδους συνολικού χρόνου πτήσης 30 ωρών, με κοινές πτητικές αποστολές με τουρκικά και ρουμανικά F-16, «επιδεικνύοντας διαλειτουργικότητα και συντονισμό μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών», σημειώνει το aerotime.aero.

Επιπλέον, «τα Rafale συμμετείχαν σε εκπαίδευση μάχης αέρος-αέρος, συνδυάζοντας ενάερια μάχη εντός οπτικού εύρους (WVR) και εκτός οπτικού εύρους (BVR) μαζί με ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16
«Πέρα από την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με την Forțele Aeriene Române [ρουμανική Πολεμική Αεροπορία], η παρουσία των γαλλικών Rafale στην περιοχή συμβάλλει στην ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής στάσης του [ΝΑΤΟ] στην ανατολική πλευρά για την υποστήριξη της αποστολής Air Shielding», ανέφερε το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Γαλλία ξεκίνησε την αποστολή τον Μάιο του 2022 500 στρατιωτών στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό το τάγμα, που υποστηρίζεται από 300 Βέλγους και Ολλανδούς στρατιώτες εκ περιτροπής.

Επιπλέον, η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε ένα SAMP/T σύστημα άμυνας εδάφους-αέρος στη Ρουμανία για την προστασία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις στην περιοχή.

πηγή: geostratigika.gr