Γερμανία: Το Βερολίνο στέλνει τους πρώτους στρατιώτες στη Λιθουανία ως μόνιμη δύναμηΤα 20 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού θα θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη εκατοντάδων, εν τέλει χιλιάδων στρατιωτών στη χώρα αυτή του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους περιέγραψε την έναρξη της αποστολής μιας γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία ως ένα βασικό βήμα για τη βελτίωση της ικανότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ως «μία σημαντική μέρα για τη Μπούντεσβερ» (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις).

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε μόνιμα εκτός Γερμανίας μια τέτοια μονάδα», δήλωσε σήμερα ο Πιστόριους στο Βερολίνο, κατά την τελετή αποχαιρετισμού της αρχικής διοίκησης της ταξιαρχίας της Λιθουανίας.

Τα 20 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού θα θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη εκατοντάδων, εν τέλει χιλιάδων στρατιωτών στη χώρα αυτή του ΝΑΤΟ, που συνορεύει με την Πολωνία όπως και με τη Λευκορωσία και τον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ.

«Γνωρίζω ότι πρέπει να γίνουν πολλά επί τόπου. Οι υποδομές πρέπει να είναι σωστές, πρέπει να υπάρχουν στρατώνες, καταλύματα» είπε ο Πιστόριους.

«Πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά από την πλευρά της Λιθουανίας», πρόσθεσε. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξοπλίσουμε την ταξιαρχία γιατί πρέπει να είναι εξοπλισμένη από την αρχή», δήλωσε απευθυνόμενος στους στρατιώτες.