Ξύλο στην ελληνική Βουλή: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές στον Βασίλη Γραμμένο



Πρωτοφανές περιστατικό μέσα στη Βουλή, με τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην Σπαρτιάτη) Κωνσταντίνο Φλώρο να επιτίθεται και να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης ,Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι και πατέρας του κ. Φλώρου.

Ο κ. Φλώρος ζήτησε να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο Κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο, ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Μετά από έντονο διάλογο που είχαν μέσα στην αίθουσα και ανταλλαγή ύβρεων και χυδαίων χαρακτηρισμών, ο καυγάς συνεχίστηκε απέξω, όπου ο Φλώρος έπιασε τον Γραμμένο από τον λαιμό, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον γρονθοκόπησε.

Ο Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά ακινητοποίησε τον Φλώρο, τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον άλλο βουλευτή.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στη συνέχεια εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κωνσταντίνος Φλώρος Βασίλης Γραμμένος

Ο διάλογος που είχαν
Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές
Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Φλώρος : Άντε…
Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@α

Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω, χτυπώντας τον με γροθιές.

Αποπομπή για 15 ημέρες από τη Βουλή
Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αποφάσισε την επιβολή της απομάκρυνσης του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 μέρες.

Έκανε λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει τις δικαστικές συνέπειες. Όπως μάλιστα είπε, πρόκειται για ποινή χάδι, αλλά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη.

“Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε, θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδεια σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι, αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας”, τόνισε ο κ. Τασούλας.

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας με θέμα την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή μήνυση που έχει καταθέσει ο πατέρας του Κ. Φλώρου, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ένας λογαριασμός στο Τwitter έβριζε τον πατέρα του κ. Φλώρου και σύμφωνα με τον ίδιο, διαχειριστής ήταν ο Κυρ. Βελόπουλος.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Γραμμένος έχει καταθέσει αγωγή εδώ και αρκετούς μήνες κατά του πατέρα του βουλευτή Κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου και εξύβριση.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια, ξεκίνησε το φραστικό επεισόδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό του Β. Γραμμένου απ’ τον Κ. Φλώρο
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης”, Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των “Σπαρτιατών”, Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

“Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι “όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία”.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr