Έκαψαν τις σημαίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία



Στην Αρμενία, μια πορεία με φανούς ξεκίνησε από την πλατεία Δημοκρατίας του Ερεβάν στη μνήμη των θυμάτων της «Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν στην πορεία φαίνονται να καίνε τις σημαίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, ξεκίνησε μια πορεία με δαυλούς από την πλατεία Δημοκρατίας στη μνήμη των θυμάτων της «Γενοκτονίας των Αρμενίων» που φέρεται να έλαβε χώρα το 1915.

Στην Πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πριν από την πορεία που διοργάνωσε το κόμμα «Dashnaktsutyun», μεταξύ των οποίων παραβρέθηκε ο Ισχάν Σαγκατελιάν, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο με δηλώσεις του για την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, και ο 3ος Πρόεδρος της χώρας Σερζ Σαργκισιάν.

Αρμενικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κρατικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν συμμετείχαν στην πορεία.

Έκαψαν τις σημαίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν

Ορισμένα αρμενικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πορεία απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα. Στο βίντεο, πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν στην πορεία φαίνονται να καίνε τις σημαίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Υποστηρίζεται ότι αυτό το βήμα οφείλεται σε ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να επιτεθούν στη διαδικασία, σε μια περίοδο που γίνονται προσπάθειες για υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ανοίγματος των συγκοινωνιακών επικοινωνιών στην περιοχή και οριοθέτησης των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι, δεδομένου ότι ο Σαγκατελιάν και ο Σαρκισιάν είναι πολιτικοί κατά του Αζερμπαϊτζάν, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια τέτοια πρόκληση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας στην οποία συμμετείχαν, γράφει η τουρκική ajanshaber.