Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο ΙράνΕπίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής 19/4. Δεν σημειώθηκε κανένα συμβάν πάνω από την επαρχία Ισφαχάν, διαμηνύει η Τεχεράνη, ενήμερες οι ΗΠΑ

Όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ιρανικά ΜΜΕ: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς στην επαρχία Ισφαχάν
Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο Tasnim αναφέρει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς, επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή».

Το ίδιο αναφέρουν και άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα εντός του Ιράν, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN την Παρασκευή.

Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν πυρηνικός, πρόσθεσε επίσης ο αξιωματούχος.

Yποβαθμίζει την ισραηλινή επίθεση η Τεχεράνη.

«Τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές ως προφύλαξη έναντι πιθανών εναέριων απειλών», σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

«Μετά την ενεργοποίηση της αεράμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση ορισμένων πιθανών στόχων, οι αναφορές δείχνουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί μεγάλης κλίμακας πλήγματα ή εκρήξεις που να προκλήθηκαν από αεροπορική απειλή», ανέφερε το IRNA νωρίς την Παρασκευή.

Οι εκτενείς έλεγχοι στο Ισφαχάν, μια κρίσιμη κεντρική επαρχία με σημαντικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, δείχνουν ότι όλες οι ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις παραμένουν ασφαλείς, χωρίς να έχουν αναφερθεί περιστατικά, σημειώνεται.

Επιπλέον, το IRNA είπε ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί αντιπυραυλικά συστήματα.

Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη «καταρρίφθηκαν επιτυχώς από την αεράμυνα της χώρας, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επίθεση με πυραύλους», δήλωσε στο «X» ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοχώρου του Ιράν, Χοσεΐν Νταλιριάν.

Το Fars News που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την είσοδο της αεροπορικής βάσης που αναφέρθηκε ότι χτυπήθηκε από ισραηλινούς πυραύλους, χωρίς να υπάρχει κινητικότητα.

Επίσης βίντεο που μεταδίδουν τα ιρανικά δίκτυα δείχνουν να επικρατεί ηρεμία στην κεντρική πλατεία του Ισφαχάν.

Επίσης, τα ιρανικά ΜΜΕ διαψεύδουν ότι Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν συγκάλεσε έκτακτη Συνεδρίαση.