Τι υποσχέθηκε για τους στρατιωτικούς ο γενικός Γραμματέας δημόσιας διοίκησηςΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Σ.Ο.Ε.Δ.) ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ. Δ. ΚIΡΜΙΚΙΡΟΓΛΟΥ

            Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση συνεργασίας  του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.) με τον γ,γ Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρη Κiρμικίρογλου.   

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

●       Συνυπηρέτηση Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα με Ένστολο Προσωπικό.

●       «Απαγόρευση αποσπάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ υπό το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, προκειμένου για συνυπηρέτηση με τους συζύγους τους, που εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όσον αφορά το πρώτο θέμα ο κ. Κιρμικίρογλου μας διαβεβαίωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα βγει συντονιστική εγκύκλιο στην οποία θα προτρέπει για την άμεση συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του δημοσιοϋπαλληλικού  κώδικα, εξετάζουμε και εργαζόμαστε για τη δυνατότητα της επιτάχυνσης της διαδικασίας συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα καθυστερήσεων στις συνυπηρετήσεις των  οικογενειών  των Στρατιωτικών.

Για το δεύτερο θέμα ο κ. γγ άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του Σωματείου μας και δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με την κ. Υπουργό με σκοπό να εξετάσουν τη επίλυση του. 

     Στην συνάντηση από τη μεριά του Σωματείου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης, ο Ταμίας Ιωάννης Τσακανίκας  και το μέλος Ειρήνη Δήμου.

Εκπρόσωπος Τύπου
Άρτεμις Καλαμογιώργου - Δημοσιογράφος