Προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα ο Ερντογάν – Τι θέλει να πετύχει και η κίνηση που κανείς δεν περίμενε!Μία αρκετά σκληρή ήττα δέχτηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ψήφιση του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τον καταποντισμό του σε άλλες δύο μεγάλες πόλεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιαζόταν πολύ προβληματισμένος και πλέον φαίνεται ότι οι άνθρωποι που τον συμβουλεύουν, τον βάζουν να αλλάξει τακτική.

Μετά την ήττα λοιπόν, ο Ερντογάν αποφάσισε να επισκεφθεί μία καφετέρια, προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και μάλιστα άρχισε να βγάζει και φωτογραφίες μαζί τους.

Οι περισσότεροι τον υποδέχτηκαν αρκετά θετικά, αν και σίγουρα δε θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό, ειδικά με την προστασία που είχε μαζί του ο Τούρκος ηγέτης.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι προσεγγίζει περισσότερο το λαό, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Ερντογάν: Προειδοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση!
Την ίδια στιγμή όμως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν επαναπαύεται και έκανε πολύ αυστηρές προειδοποιήσεις στα κομματικά του στελέχη για το εκλογικό αποτέλεσμα, βλέποντας τον Εκρέμ Ιμάμογλου να πανηγυρίζει έξαλλα το αποτέλεσμα.

«Ή θα δούμε τα λάθη μας και θα συμμαζευτούμε, ή θα  συνεχίζουμε να λιώνουμε σαν πάγος που βρίσκεται  απέναντι στον ήλιο. Ή θα κάνουμε τέλεια τη δουλειά μας από την αρχή μέχρι το τέλος ή  δεν θα μπορέσουμε  να αποφύγουμε να πληρώσουμε πολύ βαρύτερο τίμημα.

Η θα ενισχύσουμε τις γέφυρες αγάπης με το έθνος μας, ή  δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους εαυτούς μας να γίνουμε σαν τα κόμματα που επικρίνουμε. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, να σπαταλήσει 22 χρόνια εμπειρίας και 22 χρόνια δύσκολους αγώνες.

Δεν είναι ποτέ στην παράδοσή μας να αναζητούμε λάθη, ελαττώματα ή λάθη στον λαό μας. Δεν έχουμε καταφύγει ποτέ σε τέτοιο δρόμο στην πολιτική μας ζωή και δεν θα το κάνουμε τώρα. Ειλικρινά, κανένας από τους συνεργάτες μου που κάθεται γύρω από αυτό το τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, δεν μπορεί να ξεφύγει από την ευθύνη των εκλογικών αποτελεσμάτων της 31ης Μαρτίου», ήταν τα λόγια του.