Τουρκία: Αδιανόητα πράγματα – Η Άγκυρα βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Οι προκλήσεις από την Τουρκία δεν έχουν τελειωμό και η γειτονική χώρα κάνει κινήσεις που μόνο συζητήσεις και εντυπώσεις προκαλούν.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν και πάλι με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά και φυσικά το ζήτημα της αποστρατικοποίησης τους.

Τώρα σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία κάνει κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό.

Αποφασίστηκε λοιπόν από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, να μπει στη νέα διδακτέα ύλη των σχολίων ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας», προκειμένου να τον μαθαίνουν τα νέα παιδιά.

Τουρκία: Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ!
Αυτή η νέα διδακτέα ύλη αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες και ήδη έχει αρχίσει να σχολιάζεται από τα ΜΜΕ όλης της χώρας.

«Αν έλεγε μόνο ‘’Γαλάζια Πατρίδα’’ θεωρητικά θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, όμως με τον χάρτη δείχνουν και τα δικαιώματα της Τουρκίας στη ‘’θάλασσα των νήσων’’ όχι πια το Αιγαίο, αλλάζουν την ονομασία. Το δείχνουν τρία μέσα ενημέρωσης και σήμερα η εφημερίδα Turkiye το έχει πρωτοσέλιδο» ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης.

«Πρέπει να διδάσκετε και να δείχνετε το χάρτη» είναι το μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά στην Τουρκία εκπαιδεύονται σε μια λογική αναθεωρητισμού» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο διεθνολόγος Τάκης Χατζηβασιλείου.