Έρχεται η Δικαστική Αστυνομία και οι αλλαγές στον τρόπο που θα δικάζει το Ανώτατο ΔικαστήριοΕκπαιδεύονται ήδη 500 στελέχη για να αναλάβουν καθήκοντα - Έρχονται αλλαγές και στην απονομή της δικαιοσύνης μετά τις Ευρωεκλογές.

Την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος δήλωσε πως περισσότερα από 500 στελέχη που θα την απαρτίσουν εκπαιδεύονται για να αναλάβουν καθήκοντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η απόφαση για να ιδρυθεί το συγκεκριμένο σώμα είχε ληφθεί το 1836, με διάταγμα του Όθωνα, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Νέα δικονομία για την απονομή δικαιοσύνης μετά τις Ευρωεκλογές

Ταυτόχρονα ο Γιώργος Φλωρίδης, αποκάλυψε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα έρθει στη Βουλή η νέα δικονομία για το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο τρόπος δηλαδή που δικάζει το Ανώτατο Δικαστήριο, με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης.

Όπως επεσήμανε έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές με τους ποινικούς κώδικες, «χρειάζεται όμως γενναία προσαρμογή και στο πειθαρχικό δίκαιο. Τα πράγματα στη δικαιοσύνη αλλάζουν και καλυτερεύουν» όπως ανέφερε ο υπουργός.

in.gr