ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί



Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, το ελικόπτερο κατέπεσε ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο του Μπακού.
Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η συνοδεία του προέδρου στα άλλα ελικόπτερα μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το Κεντρικό Αρχηγείο, δημιουργώντας ελπίδες ότι το περιστατικό μπορεί να μην υπάρχουν θύματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, βρισκόταν επίσης στο ελικόπτερο μαζί με τον πρόεδρο.

Η συνοδεία αποτελούνταν από τρία ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων επέβαιναν υπουργοί και αξιωματούχοι, τα οποία και έφτασαν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Ο Ραϊσί πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν για να συζητήσει θέματα οικονομικής συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Το ατύχημα συμβαίνει λίγες ημέρες πριν ο Ραϊσί προγραμματίσει να επισκεφτεί τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία.

pronews